Activiteit

Fascination of Plants Day

Zaterdag 18 mei is het de internationale Fascination of Plants Day. Een dag die in meer dan veertig landen wereldwijd wordt gevierd en waar aandacht wordt gevraagd voor het belang van planten voor de maatschappij. Rondom deze dag worden een aantal activiteiten georganiseerd op het Plein in Den Haag.

Innovaties aan planten staan sterk in de maatschappelijke belangstelling; wat voor gewassen zijn er nodig voor de meer circulaire systemen, waaraan moeten planten voldoen voor biologische of hypertechnologische productie onder Ledverlichting, hoe passen nieuwe technologische ontwikkelingen zoals CRISPR-Cas daarbij en wat is de relatie met gezondheid en de vergroening van de (biobased) industrie?

Planten zijn 'hot' en er zijn vele fascinerende verhalen te vertellen over wat planten doen en kunnen. Ontdek hoe krachtig planten zijn, leer waar de producten oorspronkelijk vandaan komen en bekijk hoe planten zich aanpassen aan klimaatveranderingen. Deze en meer verhalen vertellen wij in onze kas op het Plein in Den Haag van 15 tot en met 18 mei. Komt u ook luisteren, onderzoeken, ervaren, proeven, leren, bewonderen, beleven, ontdekken en voelen waarom planten en zaden zo fascinerend en belangrijk zijn?

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Programma

Donderdag 16 mei

 • 10.00 uur OfficiĆ«le opening van de kas
 • 10.30 - 13.00 uur Science Battle
  Vier promovendi nemen het tegen elkaar op in de Science Battle: wie heeft het beste verhaal over zijn of haar plantenonderzoek? Bij welke presentatie gaat een wereld voor je open? Snap je waar het over gaat? Voel je de passie? Kun je het navertellen?

  Wil je aanwezig zijn bij de Science Battle, stuur dan een mail naar fopd@plantum.nl.

  Tijdens de Science Battle is de kas gesloten voor ander publiek.
 • 13.00 - 17.00 uur Vrije toegang tot de kas

Vrijdag 17 mei

 • 10.00 - 15.00 uur Vrije toegang tot de kas
 • 15.00 - 17.00 uur Masterclass biologiedocenten (besloten evenement)

Zaterdag 18 mei

 • 10.00 - 16.00 uur Vrije toegang tot de kas