Studiedag

Food Professional Day

De Food Professional Day 2018 staat in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron die uitstekend past in de Dutch Cuisine. De variatie is zo groot dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan.

Organisator Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Datum

ma 8 oktober 2018 08:30 tot 19:00

Locatie Theater Junushoff Plantsoen 3 6701 AS Wageningen

Wild van Nederlandse bodem heeft een prachtig verhaal, is vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak.

Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Deze en andere vragen zullen jagers, bekende chefs en wetenschappers beantwoorden op maandag 8 oktober 2018.

Wie zijn de gastsprekers van dit jaar?

  • Esteé Stroker, chef van restaurant 't Amusement
  • Thomas van Meel, poelier Pieter van Meel Wild & Gevogelte
  • Saskia van Ruth, hoogleraar Wageningen University & Research
  • Janneke Eigeman en Laurens Hoedemaker, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
  • Ellen Hookhoek, jager
  • Jarno Eggen, **sterrenrestaurant De Groene Lantaarn
  • Cindy Borger, meestergastvrouw van **sterrenrestaurant De Groene Lantaarn
  • Vincenzo Fogliano, hoogleraar Wageningen University & Research
  • Ricardo Rozeman en Xander Hermsen, restaurant de Echoput
  • Herman ter Weele & zn, poelier, slager & jager



De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Deelname aan de kost € 75,00.