Activiteit

Food Trend College: Personalized Nutrition bij HAS Hogeschool

Als het gaat om gezonde voeding is iedereen expert. De Schijf van Vijf is wel heel algemeen, niet ieders lichaam is immers hetzelfde,… Bedrijven proeven de behoefte aan gepersonaliseerde richtlijnen en spelen hierop in. Heb jij hier ook behoefte aan?

Organisator HAS Hogeschool Den Bosch
Datum

di 12 juni 2018 14:00 tot 16:30

Locatie HAS Hogeschool Auditorium Onderwijsboulevard 221 Den Bosch

Dagelijks worden verschillende beloftes gedaan: “Gezond leven op basis van uw DNA en leefstijl.” Of: “Je DNA ligt aan de basis van wie jij bent. Van je behoefte aan voedingsstoffen en de opbouw van je spieren tot je aanleg voor overgewicht.” En: “Met deze app heb je 24 uur per dag toegang tot een gezonde leefstijl.”

Kan dit allemaal worden waargemaakt?

Wij denken dat er teveel wordt beloofd. Is dat terecht, of zijn we te kritisch en is eigenlijk alles al personalized? We hebben het aan twee experts gevraagd: Sander Bast, oprichter en mede-eigenaar van ‘Analyse Me’ en Suzan Wopereis, wetenschapper bij TNO.

Programma

 • 14.00 uur – inloop
 • 14.30 uur - Welkom en introductie
 • 14.40 uur – Sander Bast, oprichter en eigenaar ‘Analyse Me’: Het perspectief vanuit het bedrijfsleven.
 • 15.20 uur – Suzan Wopereis, wetenschapper bij TNO: Het perspectief vanuit de wetenschap
 • 16.00 uur - Debat aan de hand van stellingen
 • 16.30 uur - Afsluiting en borrel

Achtergrond sprekers

 • Sander Bast Sander-Bast_Food-Trend-College
  Sander Bast is vanaf april 2016 mede-eigenaar van het bedrijf Analyse Me. Analyse Me is een Startup die de consument op basis van het eigen DNA inzicht biedt in persoonlijke eigenschappen op het gebied van gezondheid, voeding en beweging met als doel verhoging van de kwaliteit van leven.
 • Suzan Wopereis Suzan-Wopereis_Food-Trend-College
  Suzan Wopereis is vanaf februari 2006 wetenschapper bij TNO, afdeling Microbiology and Systems Biology, team Systems Biology.
  Thema’s: how to quantify health and health effects of food and nutrition on health Resilience, Phenotypic Flexibility, Elasticity, Challenge tests, Vitality