Bijeenkomst

Food Trend College 'Ultra Processed Foods'

Hoe (on)gezond zijn sterk bewerkte voedingsmiddelen?

Organisator HASHogeschool
Datum

vr 22 november 2019 14:00 tot 16:30

Locatie HAS Hogeschool, Den Bosch

Veel van het voedsel dat we anno 2019 eten is op een of andere manier bewerkt. De bewerking van voedsel is onmisbaar voor veiligheid, houdbaarheid, duurzaamheid, en verteerbaarheid. Maar hoe (on)gezond zijn deze sterk bewerkte voedingsmiddelen? In een recent experiment werd gevonden dat sterk bewerkt voedsel leidt tot overeten: de proefpersonen aten wel 500 kcal per dag meer.  Waardoor komt dat? Geldt dit voor alle sterk bewerkte voedingsmiddelen? Wat is het handelingsperspectief voor de voedingsmiddelenindustrie?

We hebben 4 vertegenwoordigers vanuit de wetenschap en industrie uitgenodigd om hier met ons op 22 november tijdens het Food Trend College over in gesprek te gaan:

  • Tiny van Boekel, emeritus hoogleraar Levensmiddelentechnologie, WUR
  • Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid, Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Wendy Blom,  Global Nutrition Manager, Unilever
  • Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag, WUR

Zaal open 14.00 uur, start programma om 14.30 uur