Studiedag

Food Waste Battle

Op 11-12-13 maart organiseert 20Creathon een Food Waste Battle in het inspirerende DesignLab in Enschede. De Battle is bedoeld voor scholieren 18+, studenten (mbo, hbo, en wo), start ups en alle jonge mensen die hier mee aan de slag willen.

Organisator 20Creathon
Datum

vr 11 maart 2016 16:00 tot zo 13 maart 2016 19:00

Locatie Design Lab, Hengelosestraat 500, 7521 AN Enschede

I CAN'T. BUT WE CAN

Je gaat samenwerken in multidisciplinaire teams, je kunt je met een heel team aanmelden of als individu. Je kiest een van de challenges die zijn ingebracht en gaat in een ‘creatieve hackaton’ hier bijna 48 uur lang mee aan de slag. Overnachting op de campus van Universiteit Twente en eten wordt je aangeboden door 20Creathon. Meer hierover vind je op de website van 20creathon, ook aanmelden kan via deze site.

De challenges gaan over diverse concrete belemmeringen rond voedsel en voedselverspilling. DuurzaamDoor brengt de volgende challenge in:

Wat kunnen we doen om (jonge) (op)groeiende mensen voortdurend te prikkelen om verantwoord om te gaan met hun voeding? Wat kunnen we thuis doen? Wat op de scholen (kinderdagverblijf/peuterspeelzaal, lagere school, middelbare school, voortgezet onderwijs en MBO, HBO en WO)? Wat via vriendengroepen, (sport)verenigingen, social media etc etc.

Het gaat dus om:

  • bewust maken van kansen en bedreigingen?
  • informeren om vooroordelen en misvattingen te bestrijden
  • ervaring laten opdoen met de mogelijkheden van voedsel dat jou en de aarde goed doet

Hoe passen we dit structureel in de ontwikkeling in? Via onderwijs, serious gaming, blended learning, ..

Deze zelfde vraag wordt het thema van een DuurzaamDoor-bijeenkomst voor Ondernemers, Onderwijs, Onderzoekers, maatschappelijke Organisaties en Overheid later dit voorjaar, eveneens in het DesignLab in Enschede.