Webinar

Food for teachers

Dé inspiratiebijeenkomsten voor voedingsdocenten. CIV Groen Food gaat op reguliere basis inspirerende online kennisevents voor mbo food docenten organiseren. Live webinars, die net een beetje sprankelender zijn. Telkens wordt één onderwerp uitgediept. Niet alleen de spreker komt kennis brengen, we vergroten ook onze kennis door onderlinge interactie. Deze keer gaat het over circulaire voedingsproductie.

Organisator CIV Groen Food
Datum

do 15 april 2021 15:00 tot 00:00

Locatie Online

We nodigen je uit voor het eerste kennisevent met lector Health & Food Feike van der Leij.

Waste is Hip!

Weggooien is zonde, dat geldt niet alleen in de eigen keuken maar zeker ook voor de voedingsindustrie. Procestechnologisch valt er tegenwoordig veel te winnen als reststromen die vroeger in vergistingsinstallaties verdwenen beter benut worden. Bijvoorbeeld door er hoogwaardige voedingsingrediënten voor lekkere en gezonde producten van te maken. Lector Health & Food Feike van der Leij laat aan de hand van voorbeelden zien hoe samen met docenten en studenten van mbo en hbo mooie resultaten zijn bereikt. Niet alleen goed voor de circulaire economie en de portemonnee van de ondernemer maar ook voor de zogenaamde waist-hip ratio van de consument!

Bronnen verzamelen Een kennisevent. Dat betekent dat er meer gebeurt dan alleen kennis en inspiratie opdoen. In de voorbereiding van dit event gaan we onze kennis al bij elkaar leggen. Welke kennis over circulaire voedingsproductie heb je al en gebruik je al in je onderwijs? Mail ons je links naar bronnen.

De bronnen die jullie aanleveren verzamelen we op www.kennisbankfood.nl. Daar vind je de beste en leukste openbaar beschikbare online bronnen voor mbo food onderwijs. Zo werken we samen aan foodonderwijs dat klaar is voor de toekomst.