Studiedag

Foodtopia: Als Warme Broodjes

In ons voedselsysteem is er van alles gaande. Maar welke richting gaat het op? En hoe bieden we de problemen die ontstaan het hoofd? In deze aflevering van ‘Als Warme Broodjes’ spreken we met drie ondernemers die elk hun eigen richting in zijn geslagen: zelforganisatie, ineenstorting of hightech. We bieden drie mogelijke scenario's voor een toekomstbeeld van onze voedselproductie.

Organisator Pakhuis de Zwijger en YFM
Datum

do 14 april 2016 20:00 tot 22:30

Locatie Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
Zaal/kamer Grote zaal

Drie scenario's

  • Zelforganisatie: Ane Rørdam Hoffmeyer - boerderij MULD
    Op haar boerderij MULD, (Denemarken) streek Ane met haar man Jens neer om zo dicht mogelijk bij hun voedsel te komen en te leren hoe je dat moet verbouwen. Dit regionale karakter en deze focus op de herkomst van producten staan centraal in hun ‘zelforganisatiescenario’.
  • Ineenstorting: Lennard Duijvestijn - Roggebotstaete
    Als de wereld instort, milieurampen de landbouw bemoeilijken en de mensheid steeds vaker een beroep zal moeten doen natuur, heeft Lennard goed geïnvesteerd. Natuurlijke processen zijn leidend op zijn voedselproducerende landgoed Roggebotstaete dat als volwaardig natuurgebied goed functioneert.
  • Hightech: Kees Aarts - Protix
    Protix zet in op het hightech en werkt met insecten als oplossing voor de eiwitcrisis. CEO Kees Aarts, afgestudeerd in lucht- en ruimtevaarttechniek, zal aanschuiven om te vertellen over zijn visie, zijn bedrijf en de toekomst. En die ziet er goed uit: zo werden zij in 2015 door het World Economic Forum uitgeroepen tot Techology Pioneers.

Food Battle

Op het dak en Firma Melkmannen zijn twee startende ondernemingen in voedsel die tijdens de Food Battle voor munten in hun spaarvarkens strijden. Wie weet jou te overtuigen van zijn of haar idee? Je krijgt de entreeprijs van €5,- in muntjes terug, die je naar wens kunt verdelen over de twee spaarvarkens van de ondernemers.

Gesproken column

En het vaste programmaonderdeel, de gesproken column door Peter Buurman, redacteur bij De Speld en Zondag met Lubach.

YFM talkshow: Als Warme Broodjes

Youth Food Movement presenteert 'Als Warme Broodjes', een reeks avonden in Pakhuis de Zwijger waarin je aan den lijve ondervindt wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Op welke manier dragen ondernemers bij aan een beter voedselsysteem? Elke aflevering komen mensen aan het woord die zich elk bezighouden met een ander onderdeel van het voedselsysteem. Kom langs en praat mee, want alle ingrediënten voor een avond vol toffe voedselverhalen zijn aanwezig. Ook leuk wanneer je zelf niet piekert een bedrijf in voedsel te beginnen!