Studiedag

Go Café over ontwikkeling in veredeling

Groen Onderwijscentrum houdt dinsdag 14 juni tijdens de Flowertrials 2016 een bijeenkomst over de nieuwste ontwikkelingen in de veredeling van groente- en sierteeltproducten.

Organisator Groen onderwijscentrum, Greenport Aalsmeer
Datum

di 14 juni 2016 16:15 tot 19:30

Locatie Takii Europe bv, Hoofdweg 19, 1424 PC in De Kwakel

De bijeenkomst begint met een rondgang over het land en in de kassen van Takii Europe bv waar ook noviteiten van ABZ, Evanthia, Floranova, Hem Genetics en Thompson en Morgan te zien zijn.

Daarna volgt een interactieve workshop over de veredeling van groenterassen door veredelaar Edwin Wilken van Takii Europe. Deelnemers kunnen hierbij zelf de nieuwe rassen beoordelen en proeven.

Tot slot volgt een lezing van Nelleke Kreike, lector Green Biotechnology bij Hogeschool Inholland over de cursus Novel Breeding Tools voor professionals in de veredeling. Hierbij staan nieuwe moleculaire veredelingstechnieken centraal zoals: Merkergestuurde veredeling, Genetische modificatie met Agrobacterium, Genoom editing met CRISPR/Cas en DNA Sequencing. Ook komt een voorbeeld aan bod van toegepast onderzoek met deze technieken voor de veredelingsbedrijven.

De bijeenkomst is bestemd voor kwekers en veredelaars van zowel groente- als sierteeltproducten, studenten en onderwijzend personeel uit deze sector.

De gastheer van dit Go Café is Takii Europe bv, Hoofdweg 19, 1424 PC in De Kwakel. De bijeenkomst start om 16.15 uur en wordt rond 19.30 uur afgesloten met een netwerkborrel en lichte maaltijd.

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht en moet gebeuren voor 8 juni, omdat er een beperkt aantal plaatsen (80) is