Activiteit

Holland Dahlia Event 2021

Het Holland Dahlia Event beleeft dit jaar zijn eerste lustrum. Met gepaste trots wordt met veel plezier uitgekeken naar deze vijfde editie. De dahlia komt in het middelpunt te staan middels een leuk en afwisselend programma.

Organisator Holland Dahlia Event
Datum

wo 1 september 2021 tot vr 3 september 2021

De Dahlia is niet alleen een van de oudste bolbloemen, het is ook een veelzijdige bloem met brede toepassingen. Denk aan landscaping en de retail voor de snijbloem, maar ook voor de dahlia op pot. Veredelaars zijn actief in de ontwikkeling van nieuwe variëteiten, nieuwe vormen en nieuwe kleuren. Voor exporteurs en handelaren is het van belang een goed beeld te hebben van het assortiment. En om te weten welke bedrijven de kwaliteit kunnen leveren die u zoekt. Het juiste assortiment. Met de juiste aantallen. En tegen de juiste prijs.

Dáár is het Holland Dahlia Event voor bedoeld. Het is een event dat de Dahlia in al haar aspecten laat zien. Bedrijven in het belangrijkste productiegebied van Nederland – tussen Leiden en Haarlem – zetten vanaf medio augustus tot en met eind september 2021 hun deuren open.

Het 5e Holland Dahlia Event zal dit jaar plaatsvinden van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 september 2021. De 4 bezoeklocaties, allen in de omgeving van Lisse, zijn: Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin / De Tulperij, Fred. De Meulder Export B.V. en FBT Showtuin / The Tulip Barn.

Bij Kasteel Keukenhof zal deze zomer een bloeiende, romantische sfeertuin te zien zijn met veel dahlia’s. Hierbij is het Holland Dahlia Event een samenwerking aangegaan met het Clusius College (Bloem & Design) in Alkmaar. Eindejaarstudenten zullen voor het Holland Dahlia Event een tiental dahliaobjecten gaan maken. Het thema hiervoor is ‘Wedding Fairytale’. Dit thema past goed in de romantische tuin van Kasteel Keukenhof, waar veel bruidsparen zich op de huwelijksdag laten fotograferen.

Dit voorjaar heeft het Bloemencorso een verrassingsactie gehouden met een aantal rondrijdende praalwagens met harten vol voorjaarsbloemen. Het hart symboliseert verbondenheid. Deze harten zullen voor het Holland Dahlia Event opnieuw worden bekleed met dahliabloemen en deze zijn van 1 t/m 5 september te zien in de kasteeltuin van het Keukenhof.

Als klap op de vuurpijl komt er een megastoel in de kasteeltuin, overladen met dahlia’s. Deze wordt zo neergezet, dat het kasteel op de achtergrond te zien is, zodat dit een uniek fotoplaatje oplevert. Al met al is er veel te zien en zijn de genoemde locaties ook naast het Holland Dahlia Event in de zomer te bezoeken.