Bijeenkomst

IDC event 'Robotica in tuinbouw'

Op donderdag 10 december 2015 vindt het IDC event ‘Robotica in Tuinbouw’ plaats bij Demokwekerij Westland, te Honselersdijk.

Organisator Innovation & Demo Centre Robotica (IDC)
Datum

do 10 december 2015 12:45 tot 18:00

Locatie Demokwekerij Westland, te Honselersdijk

Het Innovation & Demo Centre Robotica (IDC), is een fysiek centrum met een rol als aanjager van innovatietrajecten op gebied van robotica, mechanisatie en automatisering. Het IDC presenteert op 10 december interessante resultaten en gaat met de bezoekers graag in discussie. Het evenement start plenair, waarna in groepsverband (via workshops) gediscussieerd wordt met aanwezige kwekers, tuinbouwtoeleveranciers en kennisinstellingen. Inloop met koffie en thee is vanaf 12.45 uur, om 13.15 uur start het officiële programma.

Tijdens deze middag zal hoogleraar Martijn Wisse (Biorobotica TU Delft) zijn visie op robotica in de tuinbouw delen. Hij gaat in op de huidige situatie van de tuinbouwsector, haar uitdagingen daarin, de sector ontwikkeling op gebied van robotica, de stip op de horizon en de benodigdheden om dat te bereiken.

Na deze interessante visie volgen workshoprondes. Elke workshopronde duurt 15 minuten en alle bezoekers volgen elke workshop.

De onderwerpen zijn:

  • robotica toepassing aubergine sorteerproces,
  • automatisch opbinden ficusplanten,
  • plantproces yucca’s en haar robotica oplossing,
  • lasersnijtechnologie in tuinbouw,
  • 2D en 3D röntgen scantechnologie,
  • toekomst drone technologie in de kwekerij,
  • bin-picking trostomaten uit oogstfust

Verder is er een ideeëngenerator voor nieuwe trajecten en gezamenlijke sectoruitdagingen.

De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel tot 18.00 uur.
Het evenement richt zich op kwekers en technische toeleveranciers.

Je bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. Aanmelden is verplicht en kan via info@demokwekerij.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.