drone boven appelboomgaard

Bijeenkomst

Innovatiemarkt Precisiefruitteelt

IDC Randwijk organiseert op 5 juni een innovatiemarkt over precisiefruitteelt. Fruittelers en adviseurs die op zoek zijn naar de praktische mogelijkheden worden uitgenodigd om zich deze middag op de hoogte te stellen van de mogelijkheden.

Organisator Wageningen Plant Research
Datum

di 5 juni 2018 13:00 tot 17:00

Locatie WUR Open Teelten, Lingewal 1 6668 LA Randwijk

Precisieteelt biedt steeds meer mogelijkheden. Technieken komen nu ook voor de fruitteelt binnen bereik. Camera’s en sensoren op autonome voertuigen of drones kunnen afwijkingen detecteren en vastleggen in kaarten. Door inzet van hightech sensoren kan per individuele boom in de boomgaard informatie worden verzameld en geanalyseerd, waardoor in de toekomst ook sectie- of zelfs boomgericht maatregelen genomen kunnen worden. Denk aan bloemdunning, wortelsnoei en bodemvocht.


IDC Randwijk wil u graag, samen met het project Fruit 4.0 en een aantal bedrijven, de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen in de fruitteelt laten zien. Maar vooral ook hoe je als teler nu al praktisch aan de slag kan met precisietechnologie met als doelen efficiënter werken en minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken.

De middag bestaat uit een presentatie en vervolgens een rondgang langs ca. 8 praktische toepassingen van precisietechnieken in de fruitteelt. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de partners van het IDC Randwijk: Fruitconsult, CAF, WUR en NFO.