omgegabaars, foto Aeres

Bijeenkomst

Inspiratiesessie: Aquaponics verduurzamen de voedselproductie

Door de toenemende wereldbevolking stijgt ook de visconsumptie. Overbevissing van de zeeën zet ecosystemen sterk onder druk. Aquacultuur biedt een oplossing voor dit probleem, maar heeft tegelijk grote uitdagingen: beschikbaarheid van voldoende en goed water, duurzame voorziening van warmte- en energie, minimaliseren van de milieubelasting.

Organisator Aeres Hogeschool Dronten
Datum

ma 11 februari 2019 12:50 tot 13:10

Locatie Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2, Dronten

Benieuwd hoe de glastuinbouw aan deze uitdagingen werkt? Kom naar deze inspiratiesessie! en kom alles te weten over de samenwerking tussen viskweek en groenteteelt: aquaponics voor een duurzame voedselproductie.

Sara CrappƩ, die de inspiratiesessie verzorgt, is werkzaam als onderzoeker bij het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG) in Kruishoutem (Belgiƫ) binnen de afdeling groenten beschutte teelt. In deze afdeling wordt gewerkt aan innovatieve teelten en teeltsystemen. Sinds 9 jaar wordt in dat kader onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en optimalisatie van professionele aquaponics, waarvoor het proefcentrum een eigen aquaponicsinstallatie beschikbaar heeft. Het onderzoek uitgevoerd door het PCG heeft onder meer de koppeling tussen viskwekerij Aqua4C en tomatenkwekerij Tomato Masters mede mogelijk gemaakt.

Aeres Hogeschool Dronten biedt iedere maand een 20 minuten durende inspiratiesessie aan, met aansluitend een netwerklunch. Aeres Hogeschool wil via de inspiratiesessies kennis uit onderzoek/bedrijfsleven verspreiden en onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven verder met elkaar verbinden. De inspiratiesessies zijn toegankelijk voor iedereen en worden kosteloos aangeboden.


Aanmelden is niet nodig.