Bijeenkomst

Inspiratiesessie 'Nederland wereldkampioen eiwittransitie'

Met de door hem opgerichte Green Protein Alliance is Jeroen Willemsen hard op weg om Nederland wereldkampioen eiwittransitie te maken. Dat is hard nodig! Herstellen we niet snel de eiwit-consumptiebalans (meer plantaardig en minder dierlijk eiwit), dan zijn de gevolgen voor mens en milieu niet te overzien. Zonder eiwittransitie halen we het klimaatakkoord van Parijs niet. Willemsen benadert de ‘protein-shift’ als kans voor een gezondere mens, aarde én economie. Luister hoe Willemsen bedrijven en de overheid helpt om de groene eiwitrevolutie te versnellen en kansen te verzilveren.

Organisator Aeres Hogeschool Dronten
Datum

di 20 februari 2018 12:45 tot 13:05

Locatie Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2, Dronten

Jeroen Willemsen is voorman van de groene eiwitbeweging in Nederland. Met Ojah bv, het bedrijf dat hij in 2008 oprichtte, hielp hij onder andere De Vegetarische Slager en The Dutch Weed Burger een vliegende start te maken. In 2012 verdiende zijn bedrijf de titel ‘Meest Innovatieve MKB van Nederland’, Quest Magazine riep zijn product uit tot uitvinding van de eeuw (tussen iPhone en Facebook). In 2016 richtte Jeroen de Green Protein Alliance op, een wereldwijd unieke coalitie van koplopers op het gebied van eiwitverduurzaming. In 2017 ontving hij een gouden Food100-award als Gamechanger in de levensmiddelensector.

Aeres Hogeschool Dronten biedt iedere maand een 20 minuten durende inspiratiesessie aan, met aansluitend een netwerklunch. Aeres Hogeschool wil via de inspiratiesessies kennis uit onderzoek/bedrijfsleven verspreiden en onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven verder met elkaar verbinden. De inspiratiesessies zijn toegankelijk voor iedereen en worden kosteloos aangeboden.

Aanmelden is niet nodig. Wij kijken uit naar uw komst en zien u graag op tijd verschijnen op dinsdag 20 februari 2018.