Bijeenkomst

Inspiratiesessie Next Generation Farming

Hoe behouden we een toekomstbestendige land- en tuinbouw met perspectief voor jonge ondernemers? Pierre Berntsen inspireert het publiek 14 mei met zijn visie op het verdienmodel voor de komende generatie agrarisch ondernemers.

Organisator Aeres Hogeschool Dronten
Datum

di 1 oktober 2019 12:50 tot 13:10

Locatie Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2, Dronten

Als er sprake is van een gewaardeerde landbouw met een goed verdienmodel zullen jonge ondernemers vaker en met overtuiging voor de land- en tuinbouw kiezen. Jongeren zijn hard nodig om vorm te geven aan duurzame voedselproductie. Daarbij is het belangrijk dat er waardering van omgeving en maatschappij is, met ruimte om te ondernemen en dat dit resulteert in voldoende inkomen.

Inspiratiesessie door Pierre Berntsen

Pierre Berntsen is sinds 2006 Directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO Bank. Na zijn studie aan de HAS in Den Bosch en een aantal jaar gewerkt te hebben voor de Gezondheidsdienst voor Dieren, rondde Berntsen zijn studie aan de Wageningen Universiteit af. Daarna ging hij aan het werk in de mengvoersector en stapte eind jaren 90 over naar ABN AMRO waar hij sectorspecialist veehouderij werd. Nu is hij het gezicht in de agrarische markt voor ABN AMRO en spart hij regelmatig met boeren en tuinders over strategische vraagstukken.

Aeres Hogeschool Dronten biedt iedere maand een 20 minuten durende inspiratiesessie aan, met aansluitend een netwerklunch. Aeres Hogeschool wil via de inspiratiesessies kennis uit onderzoek/bedrijfsleven verspreiden en onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven verder met elkaar verbinden. De inspiratiesessies zijn toegankelijk voor iedereen en worden kosteloos aangeboden.


Aanmelden is niet nodig.