Nieuws

Inspirerend TEDx lesmateriaal voor het mbo

Gepubliceerd op
8 mei 2015

De meest inspirerende en innovatieve ideeën worden gedeeld op de wereldberoemde TED-bijeenkomsten. Omdat deze kennis erg interessant is voor het (beroeps)onderwijs, heeft het Ontwikkelcentrum samen met het onderwijs de meest inspirerende video’s van TEDxEde 2014 gedidactiseerd.

De video’s van TED-bijeenkomsten worden regelmatig als lesmateriaal binnen het hbo en universiteiten gebruikt. Binnen het mbo is dit veel minder het geval. Door de didactisering is er nu een set materialen gebaseerd op het TED-fenomeen beschikbaar waarmee mbo-studenten aan de slag kunnen. 

Lesmateriaal

Het materiaal is via de website van Hoe onderneem ik groen vrij toegankelijk en bestaat uit acht opdrachten. Naast informatie over onder andere het doel en de bijbehorende video’s worden mbo-studenten uitgedaagd om vanuit andere invalshoeken naar hun vak te kijken. De opdrachten zijn onder andere inpasbaar in het kwalificatiedossier Voeding. Daarnaast passen ze bij de gevraagde kwalificatie-eisen op het vlak van loopbaan en burgerschap en sluiten ze soepel aan op diverse kerntaken uit de kwalificatiedossiers zoals ondernemerschap en trend en innovaties.


(Bron foto: Hoe onderneem ik groen)