Activiteit

Jaarevent Greenport Westland-Oostland: Route naar een succesvol 2020

Deze bijeenkomst - met als titel ‘Op stoom naar Greenport 2020' - staat in het teken van een succesvolle route naar 2020: welke stappen moet GreenportWO nemen om een gezonde toekomst voor het tuinbouwcluster mogelijk te maken? Zo geeft prof. dr. ir. Maarten Steinbuch van de TU Eindhoven tijdens de bijeenkomst zijn visie op de toekomst van de Greenport.

Organisator Greenport Westland-Oostland
Datum

vr 15 april 2016

Locatie Anthura B.V. Anthuriumweg 14 2665 KV Bleiswijk Nederland

Greenport Westland-Oostland (GreenportWO) is het regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Ondernemers hebben daarbij de regie: zij bepalen welke onderwerpen en thema's relevant zijn voor de toekomst van de sector. GreenportWO onderzoekt vervolgens op welke manier het beste kan worden gewerkt aan het realiseren van die toekomst. Op 15 april kunnen ondernemers hun mening hierover laten horen.Een aantal sprekers zal dan ingaan op de toekomst van het tuinbouwcluster.

Een van de sprekers tijdens het jaarevent is prof. dr. ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar in robotica aan de TU Eindhoven. Steinbuch richt zich onder meer op ‘Smart Mobility’: slimme technologische toepassingen die het autorijden aangenamer, veiliger, makkelijker en efficiënter maken. Maar ook het ontwikkelen van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie behoort tot zijn expertise. Tijdens het Jaarevent GreenportWO zal hij vanuit zijn expertise kijken naar de toekomst van de Greenport.

In maart start de aanmeldprocedure voor het Jaarevent, dat alleen toegankelijk is voor deelnemers uit de tuinbouwsector.