Studiedag

Kennisdag Functionele Agrobiodiversiteit

Het OnderwijsVernieuwingsProgramma (OVP) organiseert een crossover kennisdag over Functionele Agrobiodiversiteit. De dag is bedoeld voor onderwijspersoneel van de groene scholen, maar andere geïnteresseerden zijn ook welkom

Organisator OnderwijsVernieuwingsProgramma Plant en Leefomgeving
Datum

do 24 september 2015 13:30 tot 17:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115, Stippeneng 2 6708 WE Wageningen

Functionele agrobiodiversiteit (FAB) is een onderwerp dat sterk in opkomst is. Enerzijds omdat het een meerwaarde geeft aan natuur in het landelijk gebied, anderzijds omdat het wellicht een alternatief kan bieden voor chemische gewasbescherming. Het onderwerp bevindt zich op het snijvlak van natuurbescherming en agrarische productie en is daardoor voor zowel natuurgerichte als productiegerichte opleidingen interessant.

Centraal op de dag staat de praktische vertaling van wetenschappelijke kennis over Functionele agrobiodiversiteit naar kennis die op vmbo-, mbo- en hbo-scholen gebruikt kan worden. Het gaat hierbij om het identificeren van vuistregels voor het inzetten van FAB en de globale effecten hiervan op biodiversiteit en productiviteit. De aanwezigen zullen indien gewenst na het seminar verder begeleid worden om de opgedane kennis in hun onderwijs op te nemen.

Programma

13:00 uur Inloop met koffie
13:30 uur Frans van Alebeek, onderzoeker bij PPO / PRI akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenteteelt
14:00 uur Alex Wieland van Stichting Landschapsbeheer Zeeland
14:30 uur Pauze
15:00 uur Workshop: Roos Nijpels (projectleider Rich Forests bij Both ENDS) met als onderwerp "Productieve ecosystemen: voedselbossen als schakel tussen productie en biodiversiteit
17:00 uur Borrel

Opgave

Je kunt je opgeven via het aanmeldformulier. Deelname is gratis.

Het programma is voornamelijk bedoeld voor onderwijspersoneel van de Groene scholen, maar andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Zie voor meer informatie het dossier Functionele Agrobiodiversiteit op Groen Kennisnet.

Meer informatie: