Studiedag

Kennisdag Platformgroep Paard

De platformgroep Paard organiseert op 22 juni een kennisdag. Tijdens die dag wordt aandacht besteed aan innovatieve technologieën en docentenstages.

Organisator Platformgroep Paard
Datum

vr 22 juni 2018

Locatie Aeres MBO Almere (waarschijnlijk)

Een schets van het programma:

In de ochtend geven we een vervolg aan onze Bedrijvendag van afgelopen december waar, op de Veterinaire Faculteit in Utrecht, een groot aantal innovatieve technologieën zijn gepresenteerd en gedemonstreerd. Op de 22e juni gaan we kijken welke van deze technologieën en plek zouden moeten krijgen in onze onderwijsprogramma’s en hoe we dat dat concreet in zouden kunnen vullen.

De middag zal in het teken staan van docentstages. Uiteraard willen we als hippische docenten (MBO, HBO, Uni.) op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Eén van de mogelijkheden om dat te realiseren zijn korte meeloopstages voor docenten met hippische experts, mensen uit de voorhoede binnen onze sector. Gedacht kan worden aan een breed scala van experts. Dat kunnen mensen zijn uit de topsport, juryleden, parcoursbouwers maar ook zou gedacht kunnen worden aan bedrijfsadviseurs, voedingsspecialisten, et cetera.

Op de middag presenteren een aantal ‘stagebieders’ zichzelf. Het doel is om een pallet te schetsen van de mogelijkheden en ideeën op te doen. Met de ideeën die we verzamelen gaan we aan de slag om ze om te vormen tot een concreet programma.

Meer informatie:

Ir. Hans van Tartwijk
Coordinator and lecturer Equine Sports & Business
Hogschool Van Hall Larenstein