Bijeenkomst

Klimaatverandering en de gevolgen voor de wereldvoedselvoorziening

Reinier van den Berg schetst tijdens de Life Lezing de impact van voort- schrijdende klimaatontwrichting op de wereld en ook op de land- en tuinbouw.

Organisator Aeres Hogeschool Dronten
Datum

do 5 april 2018 15:30 tot 20:00

Locatie Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2, Dronten

Reinier van den Berg is vooral bekend als weerpresentator op televisie. Na ruim 30 jaar werkzaam als meteoroloog bij MeteoGroup in Wageningen koos hij voor een nieuwe koers. Van den Berg richt zich nu fulltime op duurzaam ondernemen en is met name betrokken bij PyrOil, een bedrijf dat plastic wereldwijd op winstgevende manier wil opruimen. Toch blijft hij daarnaast klimatoloog en tijdens de Life Lezing schetst hij de impact van voortschrijdende klimaatontwrichting op de wereld en ook op de land- en tuinbouw. Misschien wel de meest bedreigende component van klimaatverandering zijn de gevolgen op de wereldvoedselvoorziening. Het zal het uiterste vergen van mens en maatschappij om het tij te keren. Daar moeten we alles voor uit de kast halen, voor het echt te laat is...

Marc van Rijsselberghe van het Zilt Proefbedrijf Texel is de tweede spreker. Van Rijsselberghe onderzoekt de teelt en marktkansen van zoutresistente groenten als zeekool en strandbiet. Klimaatverandering biedt kansen en vraagt volgens Van Rijsselberghe om allerlei innovaties.

Aanmelden tot 2 april, de lezing is inclusief diner.