Activiteit

Life lezing 2016 Traceerchip in groenten en fruit de toekomst?

Iedereen scant straks zijn eigen appels bij lokale telers. In 2030 maakt de agribusiness volledig gebruik van drones voor de teelt van gewassen. Robots hebben veel arbeidswerkzaamheden overgenomen, mensenhanden zijn steeds minder nodig. Of dit werkelijkheid wordt? Peter van der Wel heeft mogelijk het antwoord hierop.

Organisator Kenniscentrum Agrofood en Ondernemen CAH Vilentum
Datum

do 31 maart 2016 16:00 tot 20:00

Locatie CAH Vilentum, De Drieslag 2 in Dronten

Peter van der Wel heeft als futuroloog en econoom zijn sporen verdiend als toekomstverkenner. In een visuele presentatie biedt Van der Wel ons een kijkje in de nog onbekende toekomst. Hoe gaat de volgende generatie om met onder meer sharing economy, duurzame supply chains, lokale energievoorziening en voedselketens? Waar moeten we op inzetten en waar kunnen we nu al van leren? Welke dilemma’s staan ons te wachten?

Met als kritische gastspreker Dick Veerman, hoofdredacteur Foodlog en adviseur diverse overheden. Dick Veerman richtte in 2005 Foodlog op, een onafhankelijk nieuwsplatform over landbouw, voedsel en gezondheid. Inmiddels is het een gerespecteerd interactief nieuwsplatform. Dick Veerman is een scherpe analist van trends en beleidsontwikkelingen. Veerman zal de Life Lezing als referent van kritisch commentaar voorzien.

Nadere gegevens

  • Tijd: ontvangst 15.30 uur, aanvang 16.00 - 20.00 uur, inclusief diner
  • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reageer dus snel via onderstaande link. Je kunt zich tot 26 maart aanmelden via de website www.kcagro.nl/lifelezing2016