Blogpost

MOOC Food for Health - Ik ben wat ik eet

Gepubliceerd op
9 januari 2015

Op de late vrijdagmiddag, enthousiast gemaakt door een vriendin, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me opgegeven voor een MOOC. Dat is zo’n gratis online cursus. Deze is van Wageningen Universiteit en gaat over voeding en gezondheid.

Inmiddels bevind ik me in een goed en zeer groot gezelschap van bijna 40.000 mensen uit 196 landen die deze en een andere online cursus van Wageningen gaan volgen. En er was vanmiddag een thunderclap. Nooit eerder van gehoord. Dat blijkt een social media offensief te zijn waarmee in dit geval ruim 120.000 mensen zijn bereikt. Allemaal zeer in de geest van een MOOC, namelijk massaal. MOOC staat voor Massive Open Online Course.

En dit allemaal in aanloop naar de echte start van de cursus. Vanaf volgende week gaat het acht weken lang over de achtergronden van voeding en hoe voeding de gezondheid van de mens beïnvloedt.

“You are what you eat”. Koolhydraten, eiwitten en vetten: wat en hoeveel je er van eet, maakt wie je bent. Vanaf volgende week leer ik mezelf een beetje beter kennen.