Activiteit

Masterclass Joel Salatin

Twee volle dagen over bodem, water, koolstof, gras, koeien, kippen, varkens, marketing en ondernemerschap, rechtstreeks vanuit de visie en expertise van Joel Salatin, de meest innovatieve boer ter wereld (TIME Magazine).

Organisator De Waard Eetbaar landschap
Datum

vr 20 april 2018 09:00 tot 17:00

za 21 april 2018 09:00 tot 17:00

Locatie Locatie: Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6, 3471 GM Kamerik

Joel Salatin ontwikkelde zijn bedrijf Polyface Farms tegen de stroom in. Op een stuk land met kale, uitgeboerde plekken bouwde hij in de voetsporen van zijn vader gaandeweg een uitzonderlijk divers agro-ecosysteem op: een polycultuur waarvan de uiteenlopende, levende onderdelen dankzij slim ontwerp efficiënt op elkaar aansluiten, en samen een vitaal, veerkrachtig en hoogproductief organisch geheel vormen.

Het bedrijf omvat ruim 20 kleine ondernemingen die elkaar aanvullen en versterken, en levert dagelijks direct aan duizenden gezinnen en tientallen restaurants in de regio. Salatin schreef hierover alweer zijn tiende boek, en in de hele wereld inspireert hij boeren, tuinders èn consumenten om de bakens te blijven verzetten.Zo heeft hij afgelopen jaar inleidingen gegeven op de hogescholen Aeres, Van Hall Larenstein en HAS Hogeschool.

Kijk voor een impressie van Salatins ‘beyond organic‘ aanpak bij de links in de rechterkolom. Meer informatie over het programma vind je op www.salatinnaarnederland.nl waar je je ook kunt aanmelden

Kosten deelname: € 300,- inclusief BTW en catering (lunch, koffie, thee ed.). Studenten kunnen via salatinnaarNL@gmail.com contact opnemen over een gereduceerd tarief.