Studiedag

Masterclass Robotica in de Tuinbouw

In de industrie, de zorg, het onderwijs worden steeds vaker robots ingezet om werkzaamheden te verrichten. Hoe staat het met de tuinbouw? Wat kunnen we verwachten in de komende jaren? Welke gevolgen heeft het voor de teelt en de arbeid? Deze Masterclass brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en biedt een doorkijkje naar de toekomst. De Masterclass is bedoeld voor tuinders, studenten en docenten.

Organisator Groene Welle (CIV MeetingPoint), LTO Noord Glaskracht
Datum

do 17 maart 2016 13:30 tot 18:00

Locatie Business Center Klazienaveen Gantal 10 Klazienaveen

Een onderzoeker/ontwikkelaar van Wageningen UR, een medewerker van een toonaangevend ontwikkelbedrijf en een tuinder brengen u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Na afloop van de presentaties is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Zonneakkers

De gemeenteraad heeft de structuurvisie Zonneakkers in de gemeente Emmen vastgesteld. In deze structuurvisie zijn er naast de bedrijventerreinen ook in de tuinbouwgebieden mogelijkheden voor de realisatie van zonneakkers. In de visie is opgenomen dat de energieopbrengst in meerdere mate ten goede moet komen van het tuinbouwbedrijf. LTO Noord Glaskracht wil de ondernemers graag verder ondersteunen in de verduurzaming van de bedrijven.