Studiedag

NDDHO16: Dag voor Duurzaamheid in het hoger onderwijs

Op 20 mei 2016 vindt de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO16) plaats. De dag richt zich op de versterking van duurzaamheid in de HO-sector en is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF.

Organisator SURF en het landelijk studentennetwerk voor duurzaamheid Morgen, in nauwe samenwerking met RVO.nl
Datum

vr 20 mei 2016 09:30 tot 17:00

Locatie Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag

Thema ‘Groen en toekomstbestendig’

NDDHO16 is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. De dag heeft als thema ‘Groen en toekomstbestendig’ en wil bijdragen aan een groenere en toekomstbestendige HO-sector. Daarbij laten we niet alleen zien wat de ervaringen zijn binnen de sector zelf. Om inspiratie op te doen en mogelijkheden tot samenwerking te verkennen, kijken we ook naar good practices van overheid en bedrijfsleven.

Tracks en sessies

Het symposium heeft 5 hoofdonderwerpen (tracks), waarbinnen je verschillende presentaties en sessies kunt volgen. De ’tracks heten: Groene ICT, Vergroenen met ICT, Groen Hoger Onderwijs, Inspirerend Groen en Groene Economie. Meer informatie over het programma volgt.

Voor wie?

Het symposium is interessant voor ICT’ers, maar ook voor opleidingsmanagers, docenten en onderzoekers van ICT-opleidingen; studenten; managers facilitair en inkoop; onderzoekers en betrokkenen bij topsectoren en iedereen die geïnteresseerd is in het inzetten van ICT voor verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Ook mensen van buiten het hoger onderwijs zijn van harte welkom om deel te nemen.