Activiteit

Nationale Bio-beurs 2016

Op woensdag 20 en donderdag 21 januari 2016 wordt de Bio-beurs (de biologische vakbeurs) gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Een mooie kans voor leerlingen om kennis te maken met meer dan 200 bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij biologisch: boerenorganisaties, handelsbedrijven, producenten, onderzoeksinstellingen, adviseurs en machinebedrijven.

Organisator Bionext, Libéma
Datum

wo 20 januari 2016 tot do 21 januari 2016 11:00

Locatie IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 Zwolle, Nederland

Naast netwerken staat kennisoverdracht centraal. In een workshopprogramma met ruim 60 workshops worden actuele onderwerpen besproken, zoals ‘Hoe promoot je biologisch’, ‘Hoe sluit je de kringloop?’ of ‘Nieuwe vormen van bedrijfsovername voor jonge ondernemers’. Verder zijn er themapleinen zoals Streekproductenplein, kennisplein en het ondernemersplein. Biologisch-dynamische boeren vertellen op het Demeterplein van alles over het thema ‘ruimte’. Op het Foodplein koken dagelijks gerenommeerde chefs met nieuwe biologische producten.

Onderwijsaanbod

Je kunt je leerlingen de kans bieden om naar de Bio-beurs te gaan en zo hun kennis over biologisch te vergroten. Dit vormt een mooie aanvulling op het lesprogramma. Het geeft leerlingen de unieke mogelijkheid zich te verdiepen in de kansen voor biologische en biologisch dynamische landbouw en voeding. Op één dag krijgen ze een beeld van de stand van zaken in de biologische keten.

Er zijn 3 manieren om toegangskaarten te kopen.

 • Kaartje aan kassa (€ 7,50)
  De student of scholier die de beurs bezoekt betaalt zelf aan de kassa
 • Vooraf online toegangskaartje kopen en uitgeprint meenemen (€ 5,-
  + eenmalig € 1,- registratiekosten).
  De student of scholier koopt het kaartje zelf op www.bio-beurs.nl
 • Vooraf online registreren via centrale code. Toegangskaart uitgeprint meenemen (€ 2,50)
  De school betaalt achteraf het aantal geregistreerde leerlingen op zijn code. De school kan bijhouden wie er al geregistreerd hebben op zijn code. Stuur een e-mail met de gegevens voor factuur en het verwachte aantal leerlingen en je ontvangt de verdere gegevens per mail

Openingstijden Bio-beurs 2016

 • Woensdag 20 januari:11.00 – 21.00 uur
 • Donderdag 21 januari:10.00 – 19.00 uur
 • Dagkaarten parkeren kosten € 8,-. De Ijsselhallen zijn goed per OV bereikbaar, liggen op loopafstand van station Zwolle.