Studiedag

Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO) is iedereen welkom. Laat je inspireren door bevlogen sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs, studentenorganisaties en start-ups.Toegang is gratis.

Organisator SURF, Morgen, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Het Groene Brein, de Special Interest Group Groene ICT en Duurzaamheid en Green IT Amsterdam.
Datum

vr 24 mei 2019 09:30 tot 18:00

Locatie Locatie: Avans Hogeschool, ’s Hertogenbosch

Dit jaar is het thema van de NDDHO ‘Voed de toekomst’. Er wordt veel over duurzaamheid gesproken, maar het blijft vaak onduidelijk wat het woord precies inhoudt. Hoe breng je duurzame verandering te weeg? Deze vraag wordt rondom vier thema’s behandeld; energie, digitalisering, voeding en circulaire economie.

Uitreiking SustainaBul

Op de NDDHO wordt tevens de Sustainabul uitgereikt. De Sustainabul is een ranglijst voor hogescholen en universiteiten. De onderwijsinstellingen worden aan de hand van vragen beoordeeld op duurzaamheidscriteria. Hierbij wordt gekeken naar de factoren onderzoek, bedrijfsvoering, onderwijs en integrale benadering.

Doelgroep

De NDDHO is gericht op iedereen die betrokken is bij het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs; studenten, docenten, professoren, onderzoekers, managers en medewerkers. Het programma is overigens interessant voor iedereen, iedereen mag zich dan ook aanmelden!

Keynotespreker Jan Jonker

Deze hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen inspireert dagelijks studenten over de hele wereld. Hij heeft 34 boeken en ruim 200 publicaties op zijn naam staan. Daar zitten zelfs drie bestsellers bij, waaronder ‘Circulair Organiseren’ (2018). Jonker is voorzitter van het landelijke onderzoeksprogramma Duurzame Business Modellen (2016-2022) van NWO.

Programma Sneak Peek

Het programma met als thema ‘Voed de toekomst’ belooft een dag met dynamische en interactieve sessies te worden. Nog meer dan de voorgaande jaren! Denk aan inspirerende pitches, innovatieve projecten en how-to-at-home-bijeenkomsten. GreenOffices tonen hun werk, de SDG World Tour komt voorbij en studenten delen hun ervaringen.

Greep uit de eerste sprekers en onderwerpen:

  • Marsha Wagner, Programmamanager Human Capital Agenda binnen Topsector Energie.
  • Stephen Ivan aan den Toorn, Industrieel ecoloog en promovendus aan Universiteit Utrecht over Meat, dairy and more: climate change challenges and opportunities for the EU from a material flow perspective
  • Jos van Hal, Researcher Sustainable Development Goals en Sustainable Value Chains, Van Hall Larenstein, over Het ontwikkelen van SDG’s competenties- Van hoogover naar de praktijk Maurice Bouwhuis, Head Community Support and Service Management, SURF over Duurzame inkoopmacht.