Presentatie

Natuurbosdag

De Natuurbosdag is een online zomerevent, georganiseerd door de NJN - de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie - & Wilde Wegen. Het event wordt door NJNers zelf uitgezonden via livestream van 10.00 tot 16.00 uur.

Organisator NJN - de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie - & Wilde Wegen
Datum

za 10 juli 2021 10:00 tot 16:00

za 4 september 2021 10:00 tot 16:00

De natuurbosdag op zaterdag 10 juli en 4 september is uitgegroeid tot een echte kleine zomercursus over natuurbos, bosecologie, herkenning en behoud van wilde bomen & struiken en natuurlijk bosbeheer. De natuurbosdag kan een eye-opener zijn om de wilde bomen & struiken in eigen omgeving te zoeken, zal meer inzicht geven in het verborgen leven van bosfauna en kwetsbaarheid van bosecosystemen, nieuwe handvaten bieden voor natuurlijk bosbeheer en het behoud van groen erfgoed op de agenda zetten.

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage om kosten te dekken welkom. Aanmelden is wel noodzakelijk.

Programma

We zijn blij met het prachtige programma
De natuurbosdag heeft medewerking gekregen van bijzondere bosecologen en onderzoekers. 

Op 4 september zal Henk Siebel, ecoloog bos en biodiversiteit bij Natuurmonumenten, aanhaken bij het verhaal van Henk Koop van 10 juli en vertellen over het belang van (blijvend) beheer voor natuurbos. Wat moet je doen om biodiversiteit in het bos te behouden en versterken? Daarbij komt ook het belang van autochtoon materiaal aan bod ter inleiding van de miniworkshop. 

Inge Vermeer (CGN, Genetische Bronnen Bomen) zal vertellen over het behoud van wilde bomen en struiken in de genenbank & de rassenlijst bomen en Pierre Domen komt een Mini-Workshop geven "Over het kweken van wilde bomen & struiken uit wild zaad"