Studiedag

Ondernemersdag paardenhouderij

Duurzaam ondernemen wordt, ook in het Nederlandse bedrijfsleven, steeds belangrijker. De grote uitdaging is om duurzaam ondernemen ook volop in de hippische sector in te zetten. Tijdens Outdoor Gelderland wordt er een symposium georganiseerd waarbij we de bezoekers mee willen nemen in de wereld van duurzaam ondernemen en biobased producten. Waar liggen kansen voor de hippische sector?

Organisator Outdoor Gelderland
Datum

do 30 juni 2016 15:00 tot 18:00

Locatie Nationaal Sportcentrum Papendal, Arnhem

Iedereen verdient een groene toekomst!

Outdoor Gelderland is een internationaal hippisch topsportevenement waar de beste internationale ruiters aan deelnemen. De doelstelling van dit symposium tijdens dit topsportevenement is om duurzaam ondernemen te vertalen naar de praktijk voor hippische en agrarische ondernemers. Wat komt er allemaal bij kijken, welke kansen zijn er voor de ondernemer en hoe kan duurzaam ondernemen gerealiseerd worden en met welke biobased producten is dit mogelijk?

Er is een mooi programma opgezet met inspirerende sprekers. Ruud Koornstra heeft aangetoond dat de oplossing voor vele mondiale bedreigingen voor het oprapen liggen en dat er met duurzaam ondernemen geld te verdienen valt. Marie Louise Perier is ondernemer op de biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve. Daar is de bedrijfsvoering erop gericht om de landbouwkundige kringloop zo gesloten mogelijk te maken, want dan kan de bodem rijker en vruchtbaarder worden en is een duurzame voedselproductie mogelijk.

Het gehele programma wordt door Jan Douwe Kroeske begeleid als dagvoorzitter. Na afloop van het inhoudelijke gedeelte van het symposium kunt u onder het genot van een hapje en een drankje als VIP genieten van topsport en netwerken met onderwijs, hippische ondernemers en bedrijfsleven.

Kosten: Studenten en docenten van de hippische opleidingen hebben gratis toegang. Van overige bezoekers wordt een bijdrage van € 50,-. gevraagd.

Wil je deelnemen, meld je aan via het formulier voor 22 juni 2016.