Studiedag

Onderwijsbijeenkomst Kasklimaat simulatietool

Om kennis te nemen van de nieuwe Kasklimaat simulatietool en hoe deze toe te passen in het onderwijs worden twee (gratis) bijeenkomsten georganiseerd die mede mogelijk zijn gemaakt door een bijdrage vanuit het OnderwijsVernieuwingsProgramma (OVP).

Organisator Werkgroep OVP project; Kasklimaatsimulatie tool
Datum

di 27 november 2018 13:00 tot 17:00

Locatie Locatie nog niet bekend

In de afgelopen jaren is onder de vlag van Kas als Energiebron veel onderzoek gedaan op gebied van kasklimaatregeling. Ook is er veel ontwikkeling geweest in belichting (intensiveren, omschakeling naar LED/hybride belichting). De kennis en inzichten uit onderzoek zijn van grote waarde voor het onderwijs. Een simulatie tool waarmee de student op de stoel van de kweker kan gaan zitten is hiervoor een handig hulpmiddel. Wageningen UR werkt daarom aan een simulatietool (zoals Glassim of virtuele kas), waarin de laatste kennis is verwerkt, dat online via Groen Kennisnet te benaderen is. Docenten kunnen hierin zelf de accenten bepalen die passen bij de lesstof door het maken van aangepaste simulatieomgevingen.

Er zijn twee bijeenkomsten

  • Bijeenkomst 1: 6 november 2018 van (13.00-16.00)
  • Bijeenkomst 2: 27 november 2018 (13.00-17.00)

De twee bijeenkomsten zijn los van elkaar te bezoeken, maar ook aanvullend op elkaar. De eerste bijeenkomst is daarbij meer gericht op de inhoud en achtergrond (WO, HBO, MBO) van het model en de tweede bijeenkomst is meer gericht op het toepassen (MBO, HBO, WO).

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Frank van der Helm (Frank.vanderhelm@inholland.nl).