Bijeenkomst

Online debat: 'Stikstofcrisis bezworen?'

Op donderdag 4 juni van 16.00 tot 17.00 uur is er een online debat over de stikstofcrisis met panelleden Carla Dik-Faber (Tweede Kamerlid CU), Teo Wams (directeur natuurbeheer Natuurmonumenten) en Jan Willem Erisman (directeur Louis Bolk Instituut).

Organisator Communicatiebureau de Lynx
Datum

do 4 juni 2020 16:00 tot 17:00

Locatie Online

De stikstofdepositie: vorig najaar was het nog de grootste crisis in de carrière van premier Rutte. Nu met de uitbraak van Covid-19, zouden we bijna vergeten dat deze crisis bestaat. In het voorjaar heeft de regering een plan gelanceerd om de stikstofcrisis aan te pakken.

De feiten:

  • Minister Carola Schouten trekt 5 miljard uit in de komende 10 jaren voor herstel en versterking van natuur en voor het verminderen van de stikstofuitstoot in de landbouw.
  • Meer dan de helft van het bedrag – per jaar ongeveer 300 miljoen euro – gaat naar herstel van beschermde Natura 2000-gebieden.
  • Met de overige 200 miljoen euro per jaar wil het kabinet de toekomstige uitstoot van stikstof omlaag brengen met een mix van duwtjes in de rug en dwang.

Pakken we hiermee de stikstofcrisis op een goede manier aan? Daar zijn twijfels over. Zowel bij natuurorganisaties, wetenschappers en boeren. Tijd voor een goed gesprek over het stikstofplan.
Panelleden van het online debat

Op 4 juni gaan we van 16.00 tot 17.00 uur in gesprek met:

  • Carla Dik-Faber (Tweede Kamerlid CU)
  • Teo Wams (directeur natuurbeheer Natuurmonumenten)
  • Jan Willem Erisman (directeur Louis Bolck Instituut)

Rob Janmaat en Yvonne de Hilster van Communicatiebureau de Lynx zullen het debat leiden.

Het online debat is live te volgen via Zoom. Wil je deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button, dan krijg je de deelnamelink via de mail toegestuurd.