Schapenhouderij, foto: Thinkstock

Nieuws

Schapenhouderij in ontwikkeling

Gepubliceerd op
6 februari 2014

Leerlingen van het Groenhorst Barneveld hebben een schapenmodule kunnen volgen van Erika Rietema, leraar in opleiding aan Stoas Vilentum Hogeschool te Wageningen.

Om leerlingen meer bewust te maken van de schapenhouderij is er een oefenversie van een Proeve van Bekwaamheid (PvB). Deze versie is afgenomen bij alle leerlingen.

"Dit is een goede voorbereiding op een echte PvB om leerlingen meer bewust te maken hoe het gaat en waar hij/zij zich nog in kan ontwikkelen" aldus Erika Rietema. Bij de PvB van de schapenmodule moesten leerlingen schapen hanteren, klauwen bekappen, conditiescore bepalen, ontwormen enz.

De PvB is afgenomen samen met mede-assessor Marius Veldhuizen, docent Groenhorst Barneveld. Bij het behalen van de PvB hebben leerlingen een certificaat ontvangen van het Groenhorst te Barneveld. Leerlingen waren zeer enthousiast.

De examenformulieren zijn toegevoegd aan dit nieuwsbericht. Meer informatie over de schapenmodule PvB? Neem dan contact op met Erika Rietema of bel: 06-12949146

Contact

Erika Rietema


(Bron foto: Thinkstock)