Studiedag

Slotbijeenkomst ECS-programma’s Regioleren

De afgelopen jaren heeft ECS in verschillende projecten, vaak samen met jullie, gewerkt aan de onderwijskundige vormgeving van regioleren. In 2016 loopt het voorlopig laatste project af. De slotbijeenkomst op 2 februari laat je zien welke inzichten en producten de achtereenvolgende projecten hebben opgeleverd en vooral hoe jij de verschillende producten kunt inzetten in je eigen onderwijs.

Organisator Leerstoelgroep ECS Wageningen University
Datum

di 2 februari 2016 09:30 tot 13:00

Locatie Impulse, Stippeneng 2 Gebouw 115 6708 WE Wageningen

Je bent van harte uitgenodigd voor de slotbijeenkomst over de ECS-Programma’s Regioleren 2010- 2016 in Wageningen op dinsdag 2 februari a.s. van 09:30 tot 13:00 (incl. lunch).

Programma

 • 09:30 Ontvangst met koffie
 • 10:00 Product-show
  De meest prominente opbrengsten van de regioleerprojecten passeren kort de revue aan de hand van concrete producten en ervaringsverhalen.
 • 10:30 Het gebruik van de producten in je eigen onderwijs:
  Wat kun je nu (nog meer) met de producten?
  Maak een keuze uit één van de drie thema-tafels en leer met je collega’s en de facilitator hoe je verschillende producten en inzichten (nog beter) kunt inzetten in je eigen onderwijs.
  Tafel 1. Docentrollen Regioleren: er zijn in totaal negen docentrollen voor regioleren geformuleerd en uitgewerkt in rubrics. Hoe kun je daar als individuele docent mee aan de slag, maar ook, wat kun je met deze rollen in je docententeam?
  Tafel 2. Student-stakeholdersamenwerking: hoe bevorder je een (nog) productieve(re) samenwerking tussen studenten en stakeholders? Welke leeractiviteiten kun je daarvoor organiseren?
  Tafel 3. Beoordelen van regioleren: hoe kun je de boundary crossing rubric gebruiken bij het formatief en summatief beoordelen van regioleren?
 • 12:00 Terugblik op de ronde tafels en vooruitblik naar mogelijk vervolgonderzoek
 • 12:30 Lunch en napraten
 • 13:00 Afsluiting

Opgeven? Stuur uiterlijk vrijdag 15 januari 2016 een mail aan nicolette.tauecchio@wur.nl waarin je vermeldt: naam, organisatie, mailadres, eerste keuze en reserve-keuze voor thema-tafel, lunch ja/nee (+ dieetwensen). In “subject” graag vermelden: aanmelding WURKS-Regioleren 2 februari 2016