Studiedag

Studiedag 'Exoten in groen onderwijs'

Tijdens de studiedag ‘Exoten in groen onderwijs’ op 27 november 2015 van 10.00 tot 16.00 in Wageningen (NVWA, Geertjesweg 15) wil de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) de exotenproblematiek in relatie tot het groen onderwijs bespreken met docenten MBO en HBO die werkzaam zijn op groenopleidingen.

Organisator Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA)
Datum

vr 27 november 2015 10:00 tot 16:00

Locatie NVWA, Geertjesweg 15, 6706 EA Wageningen

Wist je dat:

  • Nederland jaarlijks veel geld uitgeeft voor de bestrijding van invasieve exoten?
  • door menselijk handelen jaarlijks tientallen nieuwe exoten ons land binnenkomen die een bedreiging kunnen zijn voor inheemse soorten of schade toebrengen en bestreden moeten worden, waardoor de kosten nog verder oplopen?
  • je door aandacht te besteden aan dit probleem in je lessen kunt bijdragen aan een aanzienlijke verlaging van dit aantal en de bijbehorende problemen?

Het programma van de studiedag bestaat onder meer uit:

  1. een bespreking van de resultaten van een recent inventarisatieonderzoek over de mate waarin aandacht besteed wordt aan invasieve exoten in de lessen van MBO en HBO groenscholen in Nederland.
  2. een kennismaking met de interactieve lesvorm ECOSIM (zonnebaars module), waarmee leerlingen zelf aan de slag kunnen op de computer (www.ecosim.nl).
  3. de gelegenheid om zelf input te leveren voor of mee te helpen met het ontwikkelen van lesmateriaal over invasieve exoten.

De studiedag is kosteloos, geeft je inzicht in de exotenproblematiek en geeft je handvatten en achtergrondmateriaal om te gebruiken op school.

Geef je les aan een groenopleiding en ben je enthousiast over deze studiedag dan kun je je vóór 13 november opgeven bij Annerie Rutenfrans, adviesbureau Beleef & Weet via beleefenweet@glazenkamp.net. Daarna ontvang je het definitieve programma van deze dag.