Cursus

Sturen op kwaliteit vleesvarkens

Kennissessie waarin deelnemers leren hoe vleesvarkens te produceren die binnen een tevoren gekozen concept passen.

Organisator Varkensnet
Datum

ma 15 februari 2016 16:00 tot di 16 februari 2016 16:00

Hoe lever je de vleesvarkens waar de markt om vraagt? Zorg dan eerst dat je een concept kiest en weet welke kwaliteitseisen dat concept stelt. Dan kun je die eisen vertalen en daarop sturen met voeding en genetica. Tijdens de Kennissessie Sturen op kwaliteit vleesvarkens, die VarkensNET, KPV en Varkens.nl samen organiseren, leer je hoe je vleesvarkens kunt produceren die goed binnen het concept passen.

Tijdens de kennissessie zie je hoe je met voeding kunt sturen op bijvoorbeeld de spier- en spekdikte van de varkens. Maar ook hoe je kunt sturen op andere kwaliteitsaspecten als kleur en smaak. Belangrijk startpunt is de keuze van de zeugen- en vooral ook de berenlijn. Die keuzes hebben veel invloed op vrijwel alle aspecten van de vleeskwaliteit.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld zie je hoe je de concepteisen kunt vertalen. Welke keuzes in voeding en genetica maakt dit bedrijf?

Je kunt deelnemen aan de bijeenkomst op:
- maandag 15 februari 2016, 16:00 - 21:00 uur, FarmFocus Showroom, Schapendrift 7A in Dalfsen
- dinsdag 16 februari 2016, 16:00 - 21:00 uur, VIC Sterksel, Vlaamseweg 17 in Sterksel

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Janssen via linda@ljvconsultancy.nl

Aanmelden
Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de bijeenkomst via het aanmeldformulier


De kosten voor varkenshouders bedragen € 50,- per persoon. KPV-leden en studenten betalen € 25,-. Kosten periferie bedragen € 135,- per persoon. Je krijgt hiervoor een factuur toegestuurd na de bijeenkomst.