Symposium

Symposium Groene steden zijn de toekomst!

Wat zijn de mogelijkheden vanuit stedenbouwkundig perspectief om onze steden te vergroenen? Zodat ze sterk winnen aan leefbaarheid en aan biodiversiteit?

Organisator NL Greenlabel en Hogeschool Van Hall Larenstein
Datum

do 22 februari 2018 12:30 tot 17:30

Locatie Hogeschool Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a te Velp

Op het symposium ‘Groene steden zijn de toekomst!’ delen twee toonaangevende sprekers graag hun visie en kennis hierover met u. In werksessies verdiept u vervolgens zich in de kunst van het ecologisch beheren, het stimuleren van ecologie, groen benutten voor klimaatbestendigheid en het betrekken van bewoners.

Programma

Op het programma staan onder andere keynotes en workshops van:

  • Gerben van Straaten - Global CEO World of Walas, Earth Charter & Earth Charter Cities
  • Robbert Snep - Wageningen UR
  • Kars Veling - De Vlinderstichting
  • Judith Slagt - Regelink Ecologie en Landschap
  • Steven Kamerling - NL Greenlabel
  • Daniel Goedbloed - Amsterdam Rainproof

Als onderdeel van de Green Deal '1.000 hectare Nieuwe Stedelijke Natuur' leiden NL Greenlabel en Hogeschool Van Hall Larenstein vijftig groenprofessionals op tot 'Ambassadeur leefbare stad'. Ambassadeurs die weten wat de toegevoegde van waarde groen is en hoe zij de leefomgeving kunnen vormgeven en vergroenen. Het middagsymposium 'Groene steden zijn de toekomst' maakt onderdeel uit van hun opleiding.

Het symposium is een activiteit vanuit de Green Deal 1.000 ha nieuwe stedelijke natuur. Green Deal partner NL Greenlabel organiseert het symposium samen met Hogeschool Van Hall Larenstein. U bent van harte welkom!

De kosten zijn 75 euro.