Presentatie
Symposium Jaarprijs Goede Voeding
Veel voedingsbedrijven in Nederland streven ernaar hun producten gezonder te maken. Veel laaghangend fruit is al geplukt: suikerreductie in frisdrank, zoutverlaging in brood. Op het symposium rond de uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 komt de stand van zaken aan bod, maar wordt ook vooruit gekeken. Wat is er nog meer mogelijk en welke leuke, interessante initiatieven zijn er om te komen tot producten met minder zout, minder verzadigd vet, minder calorieën of meer vezel?
PROGRAMMA
- 13.00 uur Ontvangst
- 13.30 uur Introductie dagvoorzitter Annet Roodenburg, Lector Voeding en Gezondheid, HAS hogeschool.
- 13.40 uur Gezonde productverbetering in Nederland, de industriële stand van zaken Drs. Christine Grit, FNLI
- 14.10 uur ‘De toekomst van productvernieuwing’ Dr. Joop van Raaij, RIVM/Wageningen Universiteit
- 14:40 uur De rol van de supermarkt, Jumbo Huismerk Lab Johan Hulleman en Marieke van Zoggel, Kwaliteit & MVO, JUMBO Supermarkten B.V.
- 15.10 uur PAUZE
- 15.40 uur Een blik in de toekomst met Apps Nard Clabbers en Jettie Hoonhout, TNO/Phillips
- 16.10 uur Suiker het witte…Goud? Gif? Prof. Dr. Ir. Kees de Graaf, voorzitter vakgroep Humane Voeding, Wageningen Universiteit
- 16.40 uur Toelichting van Jurylid Dr. Annet Roodenburg op werkwijze jury tijdens Jaarprijs Goede Voeding 2015. Prijsuitreiking Jaarprijs Goede Voeding 2015 door Prof. Dr. Ir. Frans Kok, voorzitter Jaarprijs Goede Voeding
- 17.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankj
Kosten:
- Voeding Nu-abonnees € 75,-, VMT-abonnees € 75,-
- Niet-abonnees € 95,-
- Student € 35,-
Meer informatie vind je op de website van Voeding.nu