Symposium

Symposium ‘Nature Improvement Day’

Natuur en biodiversiteit staan centraal tijdens het symposium ‘Nature Improvement Day’. Het symposium staat in het teken van acht onderzoeken die door studenten van de minor International Wildlife Management zijn uitgevoerd, met interessante uitkomsten. Gastsprekers zijn Meinte Engelmoer van Provincie Fryslân en gedeputeerde Johannes Kramer.

Organisator Hogeschool Van Hall Larenstein
Datum

do 28 juni 2018 10:00 tot 16:00

Locatie Hogeschool van Hall Larenstein Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden

Derdejaars studenten van International Wildlife Management organiseren op donderdag 28 juni het symposium “Nature improvement day”. Allerlei belangrijke componenten van de natuur en biodiversiteit en hoe dit onderzocht en gemonitord kan worden, staan centraal tijdens dit symposium. Onderwerpen variëren van lokale insectenpopulaties tot het oplossen van internationale stroperij.

De onderzoeken zijn volledig uitgevoerd door de studenten zelf en zijn gericht op natuur en biodiversiteit, maar ook op mogelijke problemen veroorzaakt door interacties met mens en natuur. Enkele onderwerpen van de onderzoeken zijn: bijen-hotspots in Friesland, het beheren van natte agrarische natuur en internationale stroperij.

Opdrachtgevers zijn onder andere de lectoraten Diergedrag, diergezondheid en dierenwelzijn, Weidevogels en Bijengezondheid. Een aantal opdrachtgevers is ook aanwezig tijdens het symposium om de resultaten en adviezen in ontvangst te nemen met als doel deze in de praktijk te gebruiken.

Tijdens de lunch en na de afsluitende presentatie is er een postermarkt waar elk groepje de resultaten laat zien en waar meer informatie gekregen kan worden.

Aanmelden is noodakelijk.