Bijeenkomst

Themabijeenkomst: De impact van een "ster" in het ventileren van pluimveestal

Welke ventilatie-oplossingen zijn er voor bestaande stallen? Hoe is de situatie bij nieuwbouw? Zijn er technieken voorhanden die toepasbaar zijn om ook ammoniak en fijnstof te reduceren? En niet onbelangrijk, hoe vult de pluimveehouder dit in? Tijdens deze bijeenkomst belichten Wilbert Boon (Boon Agrosystems) en Victor van Wagenberg (Vencomatic) dit thema vanuit verschillende kanten.

Organisator Agrivaknet
Datum

di 5 oktober 2021 13:00 tot 16:30

Locatie Pluimveemuseum, Hessenweg 2a, 3771 RB Barneveld
Prijsomschrijving Kosten voor deelname bedragen voor leden € 60 (excl. BTW) en voor niet-leden € 85 (excl. BTW)

Veel pluimveebedrijven, zowel leg als vlees gaan het komende jaar de stap zetten naar minimaal 1 ster in hun inrichting en bedrijfsvoering. Deze stap, welke samengaat met buitenloop en/of wintergarten heeft enorme impact op het regelen van een optimaal klimaat voor dier én verzorger.

Welke ventilatie-oplossingen zijn er voor bestaande stallen? Hoe is de situatie bij nieuwbouw? Zijn er technieken voorhanden die toepasbaar zijn om ook ammoniak en fijnstof te reduceren? En niet onbelangrijk, hoe vult de pluimveehouder dit in?

Tijdens deze bijeenkomst belichten Wilbert Boon (Boon Agrosystems) en Victor van Wagenberg (Vencomatic) dit thema vanuit verschillende kanten.

Daarnaast brengen wij ook een bezoek aan het pluimveebedrijf van Arnoud en Renate Verbeek, De Mispelhoeve. Hier laat Arnoud zijn gekozen ventilatiesysteem in de praktijk zien.

Kortom, een praktische en toekomstgerichte themabijeenkomst met veel stof tot discussie!

Programma

13.00 uur  Ontvangst met koffie in Pluimveemuseum

13.15 uur  Opening themabijeenkomst

13.20 uur  Presentatie Wilbert Boon, Ventilatiesystemen bij BLK*

14.00 uur  Presentatie Victor van Wagenberg, ECO Zero systeem, één van de oplossingen

14.40 uur  Discussie met beide inleiders, aansluitend drankje

15.15 uur  Vertrek naar De Mispelhoeve, Mispelweg 5, 6741 NA Lunteren

15.30 uur  Bedrijfsbezoek Arnoud en Renate Verbeek, De Mispelhoeve. Toelichting door pluimveehouder Arnoud Verbeek over Ventilatie in de praktijk en bezichtiging bedrijf en                               ventilatie techniek.

16.30 uur  Einde bijeenkomst

Let op: deze bijeenkomst is 2,0 PE punten waard. Aandachtsgebied voor leden BAS-register: A1 Stikstofemissie en hergebruik nutriënten en E4 Duurzaam Verdienvermogen.

Bent u lid van Agrivaknet en wilt u zich aanmelden? Maak dan eerst een account aan zodat u de ledenprijs betaalt voor deze bijeenkomsten. Uw account wordt dan omgezet en vanaf de volgende werkdag kunt u inloggen en aanmelden. Nog vragen? Neem dan contact op via secretariaat@agrivaknet.nl.