Studiedag

UDV Onderwijsdag Veehouderij

Organisator OVP Dier en Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij (UDV)
Datum

do 5 november 2015 09:00 tot 17:00

Locatie Faculteit Diergeneeskunde, Utrecht

Dit jaar is de Onderwijsdag Veehouderij gepland op 5 november. Na 2 jaar in Maarsbergen, wordt deze dag dit jaar gehouden bij de faculteit diergeneeskunde in Utrecht.

Op de UDV Onderwijsdag Veehouderij worden in totaal 12 workshops aangeboden vanuit het onderzoek en bedrijfsleven. De uitvoeringsagenda duurzame veehouderij trapt af met het hoofd van Dierenbescherming Frank Dales.

Daarna worden uiteenlopende workshops aangeboden die uiteenlopen van praktische toepassing in het onderwijs als koekompas en kringloopwijzer tot net gestart onderzoek rondom PAS, insecten en andere eiwitbronnen in het voer, fokkerij, datamanagement. Dit alles voor een gezonde veehouderij.

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen op de faculteit. Als MBO(HBO) onderwijs zijn we het contact met de faculteit diergeneeskunde wat kwijtgeraakt. Wellicht een mooie mogelijkheid om daar weer contacten te leggen en banden aan te halen.

Afgelopen jaren mocht de Onderwijsdag Veehouderij op een goede belangstelling rekenen, een kleine 100 collega’s die naast en in de workshops ruimte hebben om met elkaar van gedachten te wisselen over de thema’s en ervaringen uit te wisselen over het reilen en zeilen op de diverse scholen. De presentaties van de afgelopen jaren vind je hier. Het totaal aantal docenten is ca. 200 in het mbo en hbo. Met elkaar mogen we ook komend jaar weer nieuwe veehouders en aanverwanten opleiden.

Aanmelden en programma

Aanmelden kan online via deze pagina op de website van UDV. Hier vind je ook het programma voor de onderwijsdag.

Meld je snel aan, want de excursie naar de Diergeneeskundige kliniek is gelimiteerd op 20 deelnemers per ronde. Wie zich het eerst aanmeldt, kan ook zeker zijn van plaatsing in de juiste workshop.

Na afloop is voor alle deelnemers het nieuwste boek van het Ontwikkelcentrum over melkveegezondheid als presentje beschikbaar.