Logo, Bron: KWP Veenkoloniën

Nieuws

Update kenniswerkplaats Veenkoloniën

Gepubliceerd op
4 februari 2015

In de afgelopen maanden hebben 85 studenten van Terra, Van Hall Larenstein en Wageningen University actief gewerkt aan projecten uit de Veenkoloniën. Het ging hierbij om projecten over energie, landbouw en water.

Landbouw in de Veenkoloniën

De landbouwagenda uit de Veenkoloniën is gericht op opbrengstverhoging met minder verbruik van grond- en hulpstoffen. Om deze doelen te behalen zijn er projecten gestart waar studenten van Terra en Van Hall Larenstein zich over buigen.

Zo worden er projecten gedaan over de samenwerking tussen akkerbouw en veehouderij, ontwikkeling van innovatieve landbouw en/of akkerbouwtechnieken, versterking van Rixona-keten, het natuurlijk koelen van aardappelen, maar ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om fietsroutes aan te leggen langs akkerlanden.

Energiebureau

De Agenda voor de Veenkoloniën, gemeente AA & Hunze en Kenniswerkplaats Veenkoloniën werken gezamenlijk aan het thema energie. Hiervoor is het energiebureau in het leven geroepen die zich richt op lokale duurzaamheid.

De gemeente AA&Hunze is betrokken bij dit initiatief, er zijn projecten in Gasselternijveenschemond, Eexterveenschekanaal, Gasselternijveen en Grolloo. In deze dorpen wordt geïnventariseerd of er interesse is om gezamenlijk tot een dorpsenergieplan te komen. Indien andere gemeenten of bewoners geïnteresseerd zijn, kan er worden besloten om dit lerende netwerk regionaal uit te bereiden.

Voor interesse, neem gerust contact op met R. Rooze.


- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Contact

R. Rooze, AOC Terra


(Bron foto: KWP Veenkoloniën)