Studiedag

Van wie is de natuur, Programmareeks Trouw Duurzame 100

Deze eerste editie van de programmareeks Trouw Duurzame 100, waarin we Nederlanders uit de gelijknamige ranglijst uitnodigen te komen spreken over hun expertise, staat volledig in het teken van natuur.

Organisator Pakhuis de Zwijger en Trouw
Datum

di 16 februari 2016 20:00 tot 22:30

Locatie Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
Zaal/kamer Grote zaal

Nederland kent prachtige natuurgebieden zoals de Kennemerduinen, de Oostvaardersplassen en de Veluwe, waarin wordt gewandeld, gefietst, gejaagd en gekampeerd. De bossen leveren hout op en de ondergrond van de duinen zuivert ons water. Maar is de natuur vóór of ván de mensen? Is het raadzaam haar te benutten of moeten we haar vooral met rust laten?

De rijksoverheid heeft de afgelopen jaren sterk bezuinigd op de subsidies voor natuurbeheer en de verantwoordelijkheid voor het beleid overgeheveld naar de provincies. Natuurorganisaties zijn op hun beurt gedwongen commerciëler te werken en samenwerking te zoeken met het bedrijfsleven. Zo ontstaan er nieuwe kansen voor particuliere partijen en burgers.

Met inspirerende en toonaangevende mensen uit de Duurzame 100 praten we over de veranderende rol van natuur in onze leefomgeving.

De Duurzame 100 van Trouw is een jaarlijkse ranglijst die bestaat uit 100 Nederlanders die het afgelopen jaar zijn opgevallen op het gebied van duurzaamheid. In deze programmareeks gaan we de dialoog aan met inspirerende sprekers uit deze lijst, steeds binnen een specifiek thema zoals natuur, financiering, energietransitie, voedsel en ondernemerschap. Hoe vertalen we ambitie naar praktijk, hoe maken we duurzaamheid mainstream en met welke dilemma's worden we geconfronteerd in onze poging hiertoe? Het publiek wordt uitgenodigd te participeren.