Studiedag

Voor een appel een geit

Innovatie Arena waarin de deelnemers zich buigen over dilemma's van ondernemers.

Organisator Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en CAH Vilentum
Datum

wo 17 februari 2016 14:00 tot 17:00

Locatie CAH Vilentum, De Drieslag 4, 8251 JZ Dronten

Ben je ondernemend en een innovatieve denker? Wil je een bijdrage leveren voor het bedenken van oplossingen voor twee dilemma’s van ondernemers? Dan ben je uitgenodigd!
Flevoland is de jongste provincie van Nederland en kenmerkt zich door vooruitstrevendheid op vele terreinen. De Floriade die in 2022 wordt georganiseerd in Almere geeft een podium om onze innovaties te tonen aan de wereld. De weg daar naar toe is inspirerend en leerzaam en brengt ondernemers nieuwe kansen. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en CAH Vilentum dragen graag bij aan het begeleiden van dit proces ondersteunen ondernemers.

Na de ontvangst om 14.00 uur bieden zij je het volgende programma:

Peter Vereecken (Vereecken Fruit Flevoland) neemt je mee in de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en de wijze waarop zij continue blijven innoveren.

Adriaan Antonis (Wageningen UR) denkt met collega-onderzoekers en vooruitstrevende ondernemers verder na over innovatieve duurzame houderij. Concepten die passen bij de veehouderij van de 21e eeuw. Samen met denkers en doeners willen zij kansen creëren voor boeren, burgers, buitenlui en de consument vanuit een One Health perspectief en voor een gezonde veehouderij.

Koen Dittrich (Lector Vitale Agribusiness via cyclische proces- en productieketens) neemt je mee in zijn theoretische visie en geeft aanbevelingen voor het innovatieproces.

Hierna ga je in groepen oplossingen bedenken voor twee vraagstukken die deze middag worden aangedragen. Ook werk je samen aan oplossingen.
De middag wordtafgesloten met een drankje en een passend hapje.