Webinar

Webinar Groene Monitor - Nieuwe inzichten in de groene arbeidsmarkt

Het Versnellingsprogramma Arbeidsmarkt van Groenpact ontwikkelde samen met onderwijs, bedrijfsleven, Colland Bestuursbureau en overheid een nieuwe classificatie van arbeidsmarktdata. Een nieuwe indeling die meer recht doet aan de breedte en reikwijdte van groene kennis en innovatie.

Organisator GroenPact
Datum

di 20 april 2021 12:00 tot 13:00

Locatie Online

De groen arbeidsmarkt gaat niet alleen over het traditioneel ‘donkergroene’ domein (primaire sectoren land- en tuinbouw en dienstverlenende sectoren zoals bijvoorbeeld hoveniers en loonwerk), maar ook de ‘lichtgroene’ opleidingen, beroepen en sectoren van foodservice en logistiek, biomaterialen, ecosysteemdiensten, enzovoort. Een nieuw groen landschap.

Onderzoeksbureau ROA gebruikte deze classificatie om bestaande onderzoeken en data te beschouwen. Hoe staat het met de instroom en doorstroom van vakmensen en professionals? Wat valt er te zeggen over loonontwikkeling en mobiliteit binnen en buiten traditioneel groen? Welke uitkomsten geven een ander beeld dat we hadden verwacht? En wat staat ons op basis hiervan te doen? Een nieuwe bril om naar de werkelijkheid van arbeidsmarktonderzoek te kijken. Wat dat opleverde, hoort u tijdens het Webinar Groene Monitor: nieuwe inzichten in de groene arbeidsmarkt.

Wij presenteren u de resultaten van ROA onderzoek en de reflecties daarop vanuit onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Colland Bestuursbureau presenteert aanvullende inzichten.

De sessie is bedoeld voor:

  • Beleidsmakers / specialisten onderwijs en arbeidsmarkt van branches en regio’s
  • Bestuurders / directeuren mbo, hbo, wo
  • Onderzoeksbureaus groen domein
  • Overige geïnteresseerden

Na aanmelding ontvangt u een link om online deel te nemen