Webinar

Webinar Groene samenwerking in Leven Lang Ontwikkelen

Leven Lang Ontwikkelen is een belangrijk en urgent thema, daar is eigenlijk iedereen het wel mee eens. Maar hoe organiseren we – onderwijs en arbeidsmarkt – samen een goed portfolio van cursussen in alle kleuren en maten, dat goed aansluit op de vraag van regionale arbeidsmarkt en overheidsbeleid?

Organisator CIV Groen & versnellingsprogramma arbeidsmarkt Groenpact
Datum

di 13 april 2021 10:00 tot 11:30

Locatie Online

Een portfolio dat daadwerkelijk een bijdrage levert aan ontwikkeling en mobiliteit van mensen? Niet te versnipperd, maar wel voldoende maatwerk? Hoe positioneren we ons als groene MBO-instellingen in het geweld van particuliere aanbieders? Hoe komen we tot synergie met brancheopleidingen in het groene domein?

We beloven u geen kant-en-klare oplossingen, wel een interactieve dialoog over kansen, mogelijkheden en good practices. Vanuit onderwijs én vanuit bedrijfsleven.

Deze eerste van een reeks webinars is met name gericht op de aanbodzijde: de bestaande én te ontwikkelen opleidingen, cursussen, modules en certificaten. Het doel is om te komen tot samenwerking met impact: landelijk, regionaal, sectoraal.

Het webinar is vooral bedoeld voor accountmanagers, scholingsconsulenten, cursuscoördinatoren, onderwijsontwikkelaars publiek én privaat, beleidsspecialisten arbeid & onderwijs en andere geïnteresseerden.

Programma

 • 10.00 uur
  Opening en introductie: waarom dit webinar?
 • 10:15 uur
  Perspectieven op LLO vanuit verschillende invalshoeken. Een aantal representanten uit de wereld van onderwijs, bedrijfsleven en O&O fondsen nemen ons mee in wat er volgens hen speelt op LLO-gebied.
 • 10:45 uur
  Workshops over goede voorbeelden of juist een kansrijke uitdaging. Elke workshop trapt af met een korte introductie, waarna u in gesprek gaat met de andere deelnemers. Samen formuleert u een aantal ideeën of adviezen waar we mee vooruit kunnen.
 • 11:15 uur
  Staccato terugkoppeling en inventariseren vervolgstappen.
 • 11:30 uur
  Afsluiting.