Webinar

Webinar Populier van hier

Populieren zijn niet onbesproken. Ze worden bejubeld om hun houtproductie of beschimpt om hun exotisch karakter. Ze werden massaal aangeplant in de tweede helft van de vorige eeuw, maar moeten vandaag de dag vaak plaatsmaken voor andere boomsoorten.

Organisator Bosplus
Datum

ma 23 november 2020 14:00 tot 16:30

Locatie Onlne

Volgens BOS+, de Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen verdienen populieren opnieuw meer erkenning.

In de afgelopen 3 jaar hebben we met het project Populier van Hier dan ook getracht om via diverse acties populieren te herwaarderen in de Vlaamse Ardennen. Populier van Hier is een LEADER-project met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Het project was aanvankelijk gericht op de Vlaamse Ardennen, maar de resultaten zijn relevant voor heel Vlaanderen. We willen die dan ook graag breed delen via een gratis webinar op maandag 23 november.

Naast de resultaten bespreken we ook enkele beplantingen met populieren vanuit de praktijkervaring van de bosgroep en mogen we drie boeiende externe sprekers verwelkomen. Opgelet: inschrijven is verplicht! Wanneer u bent ingeschreven zal u via mail een link ontvangen.