Webinar

Webinar Versnelling regionale energietransitie beroepsonderwijs

Welke slimme rol kunnen publiek-private samenwerkingen (pps'en) in het beroepsonderwijs spelen bij de regionale energietransitie? Hebben zij voldoende vernieuwingskracht? En hoe krijgen we voldoende geschoolde mensen met lerend vermogen om de klimaatdoelen te halen? Dit en meer komt aan bod in dit webinar.

Organisator Topsector Energie, Wij zijn Katapult, Sociaal-Economische Raad (SER), Nationaal Programma RES, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Datum

do 4 maart 2021 12:00 tot 13:30

Locatie Online

Dit is het eerste webinar van 5 waarin de rol van pps'en centraal staat bij groen herstel uit de coronacrisis.

Onderwerpen

  • In regio's, sectoren en samenwerkingen gebeurt veel moois, maar vaak versnipperd. Met een regionale energiestrategie (RES) versnellen partijen de energietransitie in hun regio. Ze komen tot een goede keuze voor duurzame energieopwekking. De ruimtelijke inpassing van de infrastructuur nemen ze daarbij mee. Maar wat betekent dat voor human capital (de kennis en kunde van individuele werknemers)?
  • Hoe koppelen we energietransitie en innovatie op regionaal niveau slim aan arbeidsmarkt- en scholingsbeleid? Kunnen we hierop inspelen door slim (om)scholen, slim innoveren en slimme arbeidsmobiliteit op groene, banen voor de toekomst? Bijvoorbeeld van gas- en aanverwante sectoren naar groene sectoren.
  • Op regionale schaal ontbreekt het vaak nog aan actiegerichte arbeidsmarktstrategie├źn voor een snelle energietransitie. Reden te meer om de regionale energiedialoog vorm en richting te geven. Wat is de uitdaging waar we voor staan en wie is aan zet en aanspreekbaar? Dus hoe verbinden we innovatie, leren en werken aan de regionale klimaatambities?

Gastspreker:

Nienke Homan, gedeputeerde Provincie Groningen.

Meld u aan

Wilt u meer weten? Meld u dan aan via de website van Wijzijnkatapult.