Webinar

Webinar Vitale Varkenshouderij #3: De big van morgen Deel 2

Koppels biggen produceren met toegevoegde waarde is de rode draad door de twee kennissessies van Varkens op 6 en 20 april. Samen met Agrifirm en MS Schippers wordt praktische informatie gedeeld over het verhogen van de bigkwaliteit. Het rendement vaart wel bij een geoliede teamaanpak. Op 20 april staat het tweede webinar gepland met als thema: De praktijk van groeien in bigkwaliteit.

Organisator Stichting KPV, Varkens en Nieuwe Oogst
Datum

di 20 april 2021 16:00 tot 17:00

Locatie Online
Prijsomschrijving Gratis

In de kennissessies op dinsdag 6 en dinsdag 20 april (16 tot 17 uur) staat 'De big van morgen' centraal. Bij vermeerderaars draait het tegenwoordig niet alleen meer om steeds meer biggen per zeug per jaar produceren. De geleverde kwaliteit tikt flink door in het rendement van hun bedrijven.

Vleesvarkenshouders vragen steeds nadrukkelijker om biggen die probleemloos opstarten en vlot willen groeien en koppels die uniform blijven. De laatste jaren is bij hen meer aandacht gekomen voor de diergezondheid en de kwaliteit van de opgelegde biggen. Als deze basis op orde is, kunnen vleesvarkenshouders soepel sturen op prestaties. Ze zijn bereid te betalen voor kwaliteitsbiggen en kunnen samen met een vaste vermeerderaar maximaal rendement behalen.

Sprekers op 20 april:

Lennert Teuwen HyCare adviseur bij Agrifirm:

'Samen met de varkenshouder en zijn medewerkers en de dierenarts op het bedrijf vormen wij één team. We hebben één doel en dat is werken aan betere biggen en daarmee aan een beter rendement. De beste omstandigheden voor een goede darmgezondheid creëren doen wij door de samenstelling van het voer en de kwaliteit van het drinkwater naadloos op elkaar aan te sluiten.'

Arjan Wermink HyCare Coach bij MS Schippers:

'Om topbiggen te produceren zijn gezondheid en hygiëne cruciaal. Varkenshouders die HyCare werken zien dat dat ook resultaten oplevert zoals meer groei, een lagere voerconversie en een betere bigkwaliteit. Bovendien groeit het werkplezier omdat je met gezondere dieren werkt.'