Webinar

Webinar: kansen voor food in het voedsellandschap Noord-Holland

Tijdens de Dutch Food Week slaan Noord-Hollandse food-netwerken de handen ineen. Foodprofessionals worden uitgenodigd om deel te nemen aan een inspirerend webinar. NH Food, Food Innovation Community Amsterdam (FICA), Voedsel Verbindt en Greenport NHN nodigen u van harte uit!

Organisator Greenport NHN, NH Food
Datum

wo 14 oktober 2020 14:30 tot 16:30

Locatie Online via Teams

Sprekers uitgelicht

Barbara Baarsma is directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, en o.a. lid van de Raad van Advies van de Task Force Korte Ketens, voorzitter van de Bankraad DNB en voormalig kroonlid van de SER. Onlangs verscheen haar boek Nederland Voedselparadijs. Barbara gaat in op de voor- en nadelen van korte voedselketens.

Joris Lohman is politicoloog en oprichter van de Food Hub waarmee hij de voedseltransitie wil versnellen naar een gezond en circulair voedselsysteem. Food Hub helpt bedrijven, overheden en professionals in de agri-food keten bij te dragen aan de transitie van het voedselsysteem en het ontwikkelen van toekomstbestendige verdienmodellen. Joris is mede-oprichter van de Taskforce Korte Keten en schrijft opiniestukken voor o.a. de Volkskrant.

Programma

  • 14:30  Opening dagvoorzitter Joris Lohman 
  • 14:45  In gesprek met Barbara Baarsma over korte ketens   
  • 15:30  Pauze en gelegenheid vragen stellen via de chat
  • 15:40  Intermezzo: Carlo Verhart - Voedsel Verbindt & Feike van der Leij - FICA (Gelegenheid vragen stellen via de chat)
  • 15:50  Beantwoording vragen 
  • 16:05  Wrap up en afsluiting