Activiteit

Week van de akkerbouw

De Week van de Akkerbouw laat je ontdekken hoe producten zoals aardappelen, granen, suikerbieten, wortels en uien geteeld en verwerkt worden. Van moderne technieken om duurzaam te produceren en te verwerken tot goede zorg voor milieu en omgeving. Met blogs en vlogs van akkerbouwers, een akkerselfie winactie, een seminar en een Open Dag op 25 juni.

Organisator Brancheorganisatie Akkerbouw
Datum

ma 20 juni 2016 tot za 25 juni 2016

Elke dag gebruik je producten die de Nederlandse akkerbouw produceert. Denk aan aardappelen, suiker, brood, bier en groenten zoals uien, wortels en kolen. Veel mensen zijn echter niet bekend met de akkerbouwsector. De Week van de Akkerbouw wil Nederlanders laten kennismaken met de akkerbouw; een moderne en duurzame sector die aan de basis staat van een groot deel van ons dagelijks eten. De Week van de Akkerbouw nodigt je uit om het verhaal achter ons eten te ontdekken. Bezoek een akkerbouwbedrijf, stap binnen bij een verwerkend bedrijf, bekijk vlogs en lees blogs van akkerbouwers en volg de week van de akkerbouw op Twitter, Facebook of Instagram.

Deelnemende partijen

De Week van de Akkerbouw is een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw en mede mogelijk gemaakt door Agrifirm Plant, Royal Cosun, CZAV, Interpolis Agri, LTO Nederland, Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi).