Activiteit

Werkconferentie NEXT-Education

Op 15 maart 2018 organiseren MBO voor morgen een werkconferentie om docenten bij elkaar te brengen, een steuntje in de rug te bieden en te inspireren. Zodat je op 16 maart weer vol goede moed verder kunt met het verduurzamen van het Nederlandse vakonderwijs.

Organisator MBO voor morgen
Datum

do 15 maart 2018 10:00 tot 17:00

Locatie Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

De transitie naar een circulaire economie en een duurzame maatschappij wordt steeds prominenter en zichtbaarder. En de roep om vakmensen om die transitie vorm te geven steeds groter! Mbo-ers zijn immers de kurk waarop óók de circulaire economie drijft. Vakmensen die kennis van en vaardigheid met nieuwe technologieën moeten hebben, en die óók nog eens in staat moeten zijn om de snelle ontwikkeling van hun vakgebied bij te houden. Ga er maar aan staan!

Gelukkig zijn er vele duurzame ambassadeurs, projectleiders, docenten, onderwijsminded bedrijven, etc een toekomstbestendig mbo vorm te geven. Jullie! Jullie werken aan duurzame vakken, keuzedelen en praktijkopdrachten. Nieuwe vormen van onderwijs die de actualiteit sneller en flexibeler kunnen volgen. Innovaties zoals green offices, green labs en PPS-en. Samenwerkingen met nieuwe domeinen en andere vakgebieden. Binnen de school en er buiten. Kortom: er gebeurt al ontzettend veel!

Het programma bestaat uit inspirerende sprekers en activerende werksessies, wandelingen door de moestuin en het landgoed en nog veel meer. Het exacte programma volgt snel, maar schrijf de datum vast in je agenda. Je kunt alvast een ticket reserveren door een mail te sturen naar

werkconferentie@lerenvoormorgen.org.

MBO voor Morgen is een netwerk dat zich hard maakt voor een toekomstbestendig en duurzaam MBO onderwijs. Dit is een initiatief van Leren Voor Morgen, Katapult, Het Groene Brein en Duurzaam MBO. Samen hebben we een groot en betrokken netwerk. Ons doel is het netwerk te verbreden, betrekken en nog meer te activeren richting een duurzaam MBO.